viernes, 28 de enero de 2011

Hereu assegura que l'Ajuntament de Barcelona és "la institució pública més solvent d'Espanya"

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que l'ajuntament que presideix "és la institució pública més solvent d'Espanya" i ha destacat que és la que menys endeutament per càpita manté d'entre totes les grans ciutats espanyoles.

Hereu ha argumentat que "la solvència financera de l'ajuntament és conseqüència de la solvència del model" de ciutat que, segons l'alcalde, ha impulsat en col·laboració amb empresaris, entitats i el teixit associatiu de la capital catalana. L'alcalde ha explicat que Barcelona va apostar per un canvi en el model productiu fa una dècada i ha posat com a exemple el barri del 22@, que ha acollit nombroses empreses de tecnologia i coneixement que han creat milers de llocs de treball aquests últims anys.

"Aquest és el model solvent de ciutat", ha dit Hereu, que també ha posat com a exemple que la Fira de Barcelona "no ha renunciat a cap saló".
També ha apel·lat a la "tradició industrial exportadora" de Barcelona i a la seva capacitat per "importar talent i exportar interès turístic" per explicar que la ciutat tingui unes finances més sanejades que altres ciutats de la seva mida.

Gran capital creativa

"Som un pol exportador d'Espanya i d'atractiu turístic i d'atracció d'emprenedors", ha assenyalat el l'alcalde, que ha demanat que es reconegui el "paper actiu" de l'ajuntament "que posa la seva solvència al servei dels grans objectius de futur; el principal, sortir de la crisi econòmica". "Barcelona està carregada d'oportunitats perquè ha fet els deures i s'ha convertit en una gran capital creativa", ha dit Hereu.

Malgrat que l'endeutament de Barcelona representa el 50,6% dels ingressos corrents i es manté molt per sota de les indicacions del Ministeri d'Economia que fixa el límit en el 75%, l'alcalde ha mantingut el seu compromís de rebaixar el deute del consistori i ha presumit que el seu ajuntament no té cap dificultat per aconseguir crèdits en un sol dia.

Mantenir el ritme inversor

L'endeutament de la ciutat de Barcelona a juny del 2010 era de 782.283 euros, davant dels 7.036.891 de Madrid o els 848.987 de València en la mateixa data, segons dades aportades per l'ajuntament, que preveu acabar l'any 2011 amb un deute municipal de 1.100 milions, molt per sota del límit establert pel Govern.

L'alcalde ha assegurat que el seu ajuntament paga a les empreses de neteja a 40 dies i a la resta de proveïdors a 50 dies i que la situació de les finances municipals ha permès, encara en temps de crisi, invertir en polítiques socials i augmentar de 15.000 a 50.000 els dispositius de teleassistència que funcionen actualment a Barcelona.

El pressupost de l'ajuntament de Barcelona per al 2011 és de 2.474 milions d'euros, un 0,6% més que el 2010. L'alcalde destaca que, encara amb la crisi, Barcelona ha pogut mantenir el seu ritme inversor, de manera que aquest any s'invertiran 609 milions d'euros, un 2,2% més que l'any passat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario